Malamalama i ipu Mocha

Malamalama i ipu Mocha

Sei o tatou aoao e uiga i se ipu kofe lauiloa e tatau ona maua e aiga Italia uma!

 

O le ipu mocha na fatuina e le Italian Alfonso Bialetti i le 1933. O ipu mocha masani e masani ona faia i mea faʻapipiʻi alumini.Faigofie ona sasa ma e mafai ona fa'avevela i se afi mumu, ae e le mafai ona fa'amafanafanaina i se kuka fa'atosina e fai ai le kofe.O le taimi nei la, o le tele o ipu moka e faia i le sila.

ipu kofe moka

O le mataupu faavae o le aveeseina o le kofe mai se ipu mocha e matua faigofie lava, o le faʻaaogaina lea o le mamafa o le ausa e gaosia i le pito i lalo.A maualuga le mamafa o le ausa e ulu ai le paʻu kofe, o le a tuleia le vai vevela i le ulo pito i luga.O le kofe na aumai mai le ipu moka e malosi lona tofo, o se tuufaatasiga o le acidity ma le oona, ma e mauoa i le suauu.

O le mea lea, o le mea sili ona lelei o se ipu mocha o le laʻititi, faigofie, ma faigofie ona faʻaogaina.E oʻo lava i fafine Italia masani e mafai ona faʻatautaia le faiga o le kofe.Ma e faigofie ona fai le kofe ma se manogi malosi ma le suauu auro.

Ae o ona faaletonu e matua manino lava, o lona uiga, o le pito i luga o le tofo o le kofe e faia i se ipu mocha e maualalo, e le manino ma susulu e pei o le kofe e gaosia e lima, e le o se tamaoaiga ma maaleale e pei o le masini kofe Italia. .O le mea lea, e toetoe lava a leai ni ipu moka i faleoloa kofe.Ae o se ipu kofe a le aiga, o se ipu 100-point.

ulo moka

E fa'afefea ona fa'aoga se ipu moka e fai ai le kofe?

O mea faigaluega e mana'omia e aofia ai: ulo moka, ogaumu kesi ma le ogaumu fa'avaa po'o le kuka fa'aulu, fatu kofe, olo pi, ma vai.

1. Liligi vai mama i totonu o le ulo pito i lalo ole ulo moka, ma le maualuga o le vai e tusa ma le 0.5cm i lalo ole alavai fa'amama.Afai e te le fiafia i le malosi o le tofo o le kofe, e mafai ona e faʻaopopo atili vai, ae e le tatau ona sili atu i le laina saogalemu o loʻo faailoga i luga o le ipu kofe.Afai e le o fa'ailogaina le ipu kofe na e fa'atauina, ia manatua e aua ne'i sili atu i le va'a fa'amama o le mamafa mo le voluma vai, a le o lea e ono tula'i mai ni lamatiaga ma le afaina tele o le ipu kofe lava ia.

2. O le tikeri oloina o le kofe e tatau ona sili atu le mafiafia nai lo le kofe Italia.E mafai ona e vaʻai i le tele o le va i le faamama o le tane paʻu ina ia mautinoa e le pa'u'ū vaega kofe mai le ulo.Liligi lemu le pauta kofe i totonu o le tane pauta, tata lemu ina ia tufa tutusa le pauta kofe.Fa'aaoga se ie e fa'amafola ai le pito o le pauta kofe i foliga o se tama'i mauga.O le fa'amoemoega o le fa'atumuina o le tane pauta i le pauta ina ia 'alofia ai le le lelei o le fa'aaogaina o mea manogi leaga.Aua a o'o mai le mafiafia o le pauta kofe i totonu o le tane pauta, e 'alofia ai le fa'alavelave o le fa'ato'a fa'amama po'o le le lava o le fa'aputuina o se pauta kofe, e o'o atu ai i le le tutusa o le tofo po'o le oona.

3. Tuu le paʻu paʻu i totonu o le ulo pito i lalo, faʻamau le pito i luga ma lalo o le ulo mocha, ona tuʻu lea i luga o se ogaumu eletise eletise mo le vevela vevela;

Pe a vevela le ulo moka i se vevela patino ma faʻaalia e le ulo moka se leo "ue", e faʻaalia ai ua uma le kofe.Seti le ogaumu omea eletise i le vevela ma tatala le tapuni o le ulo.

5. A o'o i fafo le vai kofe mai le ulo, tape le ogaumu omea eletise.O le vevela o totoe ma le mamafa o le ulo moka o le a tuleia le vai kofe o totoe i totonu o le ulo pito i luga.

6. Ina ua uma ona aveese le vai kofe i le pito i luga o le ulo, e mafai ona sasaa i totonu o se ipu e tofo ai.O le kofe e maua mai i le ipu mocha e matua'i mauoa ma e mafai ona aveese mai le Crema, ma avea ai ma mea e sili ona latalata i le espresso i le tofo.E mafai foi ona e palu faatasi ma se aofaiga talafeagai o le suka po o le susu e inu ai.


Taimi meli: Sep-27-2023