O le Tufuga Faigata Sili ole Uu Omea Viole – Fa'a'o'o

O le Tufuga Faigata Sili ole Uu Omea Viole – Fa'a'o'o

Le lanu violeipu omeae alofagia e le gata mo lona matagofie anamua, ae faapea foi mo le matagofie o faatufugaga teuteu mauoa ua faaauau pea ona mitiia mai le aganuu sili ona lelei a Saina ma tuufaatasia talu mai lona faavaeina.

O nei foliga e mafai ona faʻatatau i faiga teuteu faʻapitoa o le omea lanu viole, e pei o le vali palapala, valivali, ma faʻailoga. O nisi faiga teuteu e matua faigata lava, ma e tele ua le toe gaosia.

O le teuteuga o le vaneina o le oneone viole o se tasi lea o faiga teuteu masani o le oneone lanu viole. O le auala e taʻua o le vaneina o loʻo faʻaaogaina ai se metotia o le "avane", lea e faʻatatau muamua i le faʻaogaina o mea.

O le metotia o le teuteuga gaogao e matua tuai lava, i le amataga o le vaitaimi o le Neolithic i luga o le 7000 tausaga talu ai, na aliali mai i luga o ipu. O le vaneina o le oneone viole na amata i le tuai o Ming ma le amataga o malo o Qing ma sa lauiloa i taimi o Kangxi, Yongzheng, ma Qianlong o le malo o Qing.

ipu omea lanu viole

I le amataga, o le ulo o'o'o na'o se vaega o'o'o ma e le mafai ona ofi vai. Sa na o se teuteuga mo le olaga i aso taitasi; I aso nei, o nisi tufuga fai ipu e taumafai i nisi taimi e vaneina le vaega omo, e lua vaega o le tino, o le pito i fafo o le omo, ma le pito i totonu o le "gallbladder", ina ia mafai ai ona faʻaulu lauti.

O le mamanu o'o'o i fafo e manava ma susu, lea e fai si faasaienisi ma fou. O le omoipu omea lanu viole'ese'ese fo'i foliga ma tufuga matagofie. O lona foliga ethereal e maua ai e tagata se lalelei e le mafaamatalaina.

E lavelave le fa'agasologa o ipu fa'a'o'o. E faia e ala i le o'o'o uma i fafo itu e fa ona fa'apipi'i lea i luga o le laina pito i totonu. O loʻo i ai se manaʻoga faʻapitoa mo foliga o le teapot, ma o le tele o latou e mafai ona naʻo se fausaga sikuea. O le fausaga faatafafa o se luitau foi lea mo le au fai ipu, ona e manaʻomia ai laina saʻo ma se mea mafolafola, lea e faateleina ai le faigata o le faia o ulo omo.

O le faʻatulagaina o vaega o loʻo gaogao e fai si maʻaleʻale, ma e oʻo lava i sina faʻatamala e mafai ona taʻe ai, lea e manaʻomia ai le tusitala e le gata ina faʻaeteete pe a fai.

O itu e fa o le pito i fafo o loʻo avanoa e tatau ona fesoʻotaʻi lelei e aunoa ma ni faʻailoga, ma e tatau ona gauai atu i le matagofie o le mamanu. E le gata i le faʻaaluina o taumafaiga ma le taimi, o se suʻega foi o tomai faʻapipiʻi ipu. O le mea lea, o le tele o fai ulo e le mautonu, ma e sili atu ona seasea ni ipu faʻagogo maualuga!

ulo omea lanu violeteuteuga vaneina na aliali mai i le tuai o Ming ma le amataga o malo o Qing, ma sa sili atu ona lauiloa i le vaitaimi o Kangxi. I aso nei, o lenei ituaiga o mamanu ma teuteuga e seasea lava ma e masani ona faʻaaogaina mo tapuni ulo, faamau, ma isi.


Taimi meli: Ian-29-2024