O pito fa'ainu o se ulo siphon

O pito fa'ainu o se ulo siphon

O le ipu kofe siphon e masani ona ave se faʻailoga o mealilo i lagona o le tele o tagata. I tausaga talu ai nei, ua lauiloa ai le kofe eleele (Italian espresso). I se eseesega, o lenei ipu kofe ituaiga siphon e manaʻomia ai tomai faʻapitoa faʻapitoa ma faiga sili atu ona lavelave, ma ua faasolosolo malie lava ona faʻaitiitia i le lalolagi i aso nei lea e tauva ai minute uma ma lona lua, Ae ui i lea, o le manogi o le kofe e mafai ona faʻafefeina mai se ipu kofe style siphon e le mafaatusalia. e oo atu i le kofe eleele na gaosia e masini.

siphon

O le tele o tagata e masani ona i ai se vaega o le malamalama i ai, ma e oʻo lava i faʻamatalaga sese. E masani lava ona lua manatu ogaoga: tasi le vaaiga o le faʻaaogaina o se ipu kofe siphon naʻo le faʻavelaina o le vai ma faʻafefeteina le pauta kofe; O le isi ituaiga o nisi tagata e mataala ma fefefe i ai, ma o le siphon style kofe e foliga matautia. O le mea moni, afai lava e le sa'o le fa'agaioiga, o so'o se faiga fa'ainu kofe o lo'o i ai fa'alavelave natia.

O le taʻiala galue o se ipu kofe siphon e faʻapea:

O le kesi o loʻo i totonu o le fagu e faʻalauteleina pe a faʻavevela, ma o le vai faʻafefe e tuleia i totonu o le faʻafefe i le afa pito i luga. E ala i le fa'afeso'ota'i atoatoa o le pauta kofe i totonu, e aveese mai ai le kofe. I le faaiuga, na'o le tapeina o le afi i lalo. A uma ona tineia le afi, o le a pa'u le ausa vai fou ua fa'alauteleina pe a maalili, ma o le kofe na muamua i totonu o le fa'alu o le a mitiia i totonu o le fagu. O le toega e maua i le taimi o le aveeseina o le a poloka e le faamama i le pito i lalo o le faga.

O le fa'aogaina o se ipu kofe e fa'a'a'u ai le siphon mo le fa'againa e maualuga lona tofo. Afai lava e pulea lelei le tele o vaega o le pauta kofe ma le aofaʻi o le pauta, e tatau ona gauai atu i le aofaʻi o le vai ma le taimi e faʻafefe ai (le taimi faʻafesoʻotaʻi i le va o le paʻu kofe ma le vai inu). Ole tele ole vai e mafai ona pulea ile maualuga ole vai ile fagu, ma ole taimi e tape ai le vevela e mafai ona iloa ai le taimi e fa'afefe ai. Faʻalogo i mea o loʻo taʻua i luga, ma e faigofie le faʻafefe. E ui lava o lenei metotia o loʻo i ai se tofo mautu, e tatau foi ona mafaufau i mea o le paʻu kofe.

Siphon Fau Kofe

O se ipu kofe siphon e faʻalauteleina ai le ausa vai e ala i le faʻamafanafanaina, tuleia le vai faʻavevela i totonu o se fagu tioata i luga mo le faʻaaogaina, o lea o le a faʻaauau pea ona maualuga le vevela o le vai. A maualuga tele le vevela o le vai. O le oona o le kofe e faigofie ona sau i fafo, lea e mafai ona maua ai se ipu kofe vevela ma oona. Ae afai e le filifilia lelei mea e fai ai le pauta kofe, e tusa lava po o le a le auala e te fetuutuunai ai le tele, aofaʻi, ma le taimi e suʻe ai le pauta kofe, e le mafai ona e faia le kofe suamalie.

O le ipu kofe siphon ei ai le manaia e le o iai i isi ipu kofe, aua e iai sona aafiaga faʻapitoa. E le gata ina foliga tulaga ese, ae o le taimi foi e suʻe ai le kofe i totonu o le fagu e ala i le faamama pe a uma ona tape le afi, e le mafai ona mataʻituina. Talu ai nei, o loʻo faʻapea mai o se auala fou e faʻamafanafanaina e faʻaaoga ai moli halogen ua faʻaopoopoina, lea e lagona e pei o se faʻatinoga matagofie o moli. Ou te manatu o le isi foi lea mafuaaga e suamalie ai le kofe.

ipu fa'a'a'a


Taimi meli: Feb-26-2024