O le a le tele o lou iloa e uiga i mea o ipu lauti tioata?

O le a le tele o lou iloa e uiga i mea o ipu lauti tioata?

O mea autu o ipu tioata e faʻapea:
1. ipu tioata sodium calcium
Ipu tioata, ipu, ma isi mea e faʻaaogaina i le olaga i aso taʻitasi e faia i lenei mea, lea e faʻaalia i le eseesega o le vevela ona o suiga vave. Mo se fa'ata'ita'iga, tu'iina o vai fa'apuna ile aipu kofe tioatalea faatoa ave i fafo mai le pusaaisa e ono pa. E le gata i lea, e le fautuaina e faʻafefete oloa tioata calcium calcium i totonu o se microwave, ona o loʻo i ai foi ni tulaga lamatia saogalemu e aofia ai.
2. tioata borosilicate
O lenei mea o le tioata vevela vevela, lea e masani ona faʻaaogaina i pusa tioata faʻasao seti i luga o le maketi. O ona uiga e lelei le mautu o vailaʻau, malosi maualuga, ma se eseesega faʻafuaseʻi o le vevela e sili atu i le 110 ℃. E le gata i lea, o lenei ituaiga tioata e lelei le vevela ma e mafai ona faʻamafanafanaina i totonu o le microwave poʻo le ogaumu eletise.
Ae o loʻo i ai foʻi ni faʻatonuga faʻaoga e tatau ona matauina: muamua, afai e faʻaogaina lenei ituaiga pusa faʻasao e faʻamalo ai le vai, faʻaeteete ia aua neʻi tumu tele, ma e le tatau ona tapunia le pusa pusa, a leai o le vai e faʻalauteleina ona o le malulu. o le a faʻamalosia le ufiufi o le pusa, faʻapuupuu lona ola tautua; Lona lua, o le atigipusa fou faatoa aveese mai le pusaaisa e le tatau ona tuʻu i totonu o se microwave ma faʻavevela i luga o le vevela maualuga; Lona tolu, aua le ufiufi le tapuni o le pusa faʻasao pe a faʻamafanafanaina i totonu o le microwave, aua o le kesi e gaosia i le taimi o le vevela e mafai ona faʻapipiʻi le tapuni ma faʻaleagaina le pusa faʻasao. E le gata i lea, o le umi o le faʻavevela e mafai foi ona faigata ai ona tatala le pusa pusa.

ipu kofe tioata

3. tioata microcrystalline

O lenei ituaiga o mea e lauiloa foi o le tioata sili ona vevela, ma o le taimi nei o le ipu tioata sili ona lauiloa i le maketi e faia i lenei mea. O lona uiga e sili ona lelei le vevela, faʻatasi ai ma se eseesega faʻafuaseʻi o le vevela o le 400 ℃. Ae ui i lea, i le taimi nei, e seasea lava gaosia e le au gaosi oloa i totonu o le fale ni kuka tioata microcrystalline, ma o le tele lava o loʻo faʻaaogaina tioata microcrystalline e fai ma tapuni ogaumu poʻo tapuni, o lea e leai lava se tulaga o lenei ituaiga oloa. E fautuaina le au fa'atau e toe iloilo ma le toto'a le lipoti o asiasiga lelei o le oloa pe a faia se fa'atauga ina ia malamalama atoatoa i lona fa'atinoga.

ipu tioata
4. tioata tioata ta'ita'i
E masani ona taʻua o tioata tioata, e masani ona faʻaaogaina e fai ai ipu uumi. O ona uiga o le fa'asinomaga lelei, lagona lelei, ma se leo mālū ma manaia pe a pa'i mama. Ae o nisi tagata fa'atau e fesiligia foi lona saogalemu, ma le talitonu o le fa'aogaina o lenei ipu e taofi ai meainu suamalie e mafai ona ta'ita'ia ai le timu ma fa'alavelave ai le soifua maloloina. O le mea moni, o lenei atugaluga e le manaʻomia ona o loʻo i ai i le atunuʻu ni tulafono faʻatonutonu i le aofaʻi o le taʻitaʻi i totonu o ia oloa ma ua faʻatulagaina tulaga faʻataʻitaʻi, e le mafai ona toe faʻaaogaina i le olaga i aso faisoo. Ae ui i lea, o loʻo fautuaina pea e le au atamamai e aua le faʻaaogaina tioata tioataipu lauti tioatamo le teuina umi o vai oona.

5. tioata fa'afefe
O lenei mea e faia i tioata masani na faʻafefeteina faaletino. Pe a faʻatusatusa i tioata masani, o lona aʻafiaga ma le vevela e faʻaleleia atili, ma o vaega malepelepe e leai ni pito maʻai.
Ona o le mea moni o le tioata o se mea maʻaleʻale ma le le lelei o le teteʻeina o aʻafiaga, e oʻo lava i ipu tioata tioata e tatau ona aloese mai le aʻafiaga. E le gata i lea, aua le faʻaaogaina polo uaea uʻamea pe a faʻamamaina soʻo se mea tioata. Talu ai i le taimi o feteʻenaʻiga, o polo uaea uʻamea o le a vaʻaia ni maosiosia e le vaaia i luga o le tioata, lea o le a aʻafia ai le malosi o oloa tioata ma faʻapuupuu lo latou ola tautua.

ipu lauti tioata


Taimi meli: Apr-15-2024